1100 deltagere gennemførte løbet

1100 deltagere gennemførte løbet

15. august 2017 Slået fra Af Løbsledelsen

850 ryttere havde forhåndstilmeldt sig Baghjulets motionscykelløb Tour de Vestfyn 2017-udgaven.

Det gode søndagsvejr fik dog endnu flere til at sadle op på selve dagen, således kunne løbsleder Johnny Grønmar søndag ved middagstid fortælle om et samlet deltagerantal i år på cirka 1100. Det er lidt bedre end i fjor men ikke nok til at slå de 1300, der satte rekord i 2014. “Der er kamp om cyklisternes gunst med de stadig flere løb, der kommer, så vi er vældig tilfredse med at holde os på et så højt niveau”, lød det fra Johnny Grønmar.

Mens færre cyklede ruterne på 10 og 25 kilometer i 2017, var der i år større interesse end tidligere for de to lange ruter på 75 kilometer og 125 kilometer.

Af hensyn til sikkerheden havde Tour de Vestfyn derfor i år allieret sig med otte BMW Race Marshalls, der kørte forrest to og to hver gang, 75 ryttere på de lange ruter blev sluppet løs. “Selv om Tour de Vestfyn er et motionsløb, ved vi, at de forreste ryttere i de to klasser giver den fuld gas, og så øger det sikkerheden, når sådan to, store motorcykler kører forrest og advarer den øvrige trafik om, at der er hurtige ryttere på vej”, forklarede løbslederen.