Hvordan kan vi gøre det mere sikkert, at køre motionscykelløb

Hvordan kan vi gøre det mere sikkert, at køre motionscykelløb

25. marts 2019 Slået fra Af Løbsledelsen

Arrangørerne af Tour de Vestfyn – Motionscykelklubben Baghjulet – var med da Danmarks Cykle Union og DGI inviterede til møde om sikkerhed til motionscykelløb.

Vi blev inviteret med sammen med de øvrige af landets 15 største motionscykelløb (hvortil Tour de Vestfyn hører).

Dagsordenen var hvordan kan vi gøre det mere sikkert, at køre motionscykelløb. Læs artiklen “DCU og DGI sammen om at sikre cykelløb“.

Motionscykling og motionscykelløb skal nemlig være en god og sikker oplevelse for alle. Derfor sættes der fokus på sikkerheden i motionscykelløb. Over 500.000 danskere bruger cyklen til andet og mere end transport. Motionscykling er en populær motionsform, og motionscykelløb er en motiverende idrætsoplevelse for mange. Tusindvis af cykelmotionister deltager hvert år i motionscykelløb, og rigtig mange kommer hjem med en god oplevelse.

Baghjulets formand forklarede det til medlemmerne på denne her måde:

“Man kan forklare det ved at sige, der er “en 1. division” – det er der løb som Post Danmark Rundt og Tour de France hører til. Så er der “en 2. division”, det er alle licenscykelløbene, hvor der igen er andre sikkerhedsforanstaltninger – og endelig så er der “3. division”: Motionscykelløbene. Det er her VI hører til”.

Efter mødet den 5. marts 2019 blev følgende statement offentliggjort:

Statement

Danmarks Cykle Union, DGI og de største danske motionscykelløb vil stå sammen om at udbrede den gode cykelkultur med udvikling af et kodeks for deltagelse i motionscykelløb. Vi ønsker, at motionscykelløb fortsat skal være en god og sikker oplevelse for alle, og vi forventer, at alle deltagere bidrager positivt til dette ved at:

  1. Overholde færdselsreglerne.
  2. Rette sig efter løbsarrangørernes anvisninger.
  3. Vise hensyn.
  4. Have respekt for andre.
  5. Kende egen begrænsning.

Tiltrådt 5. marts 2019 af:
Danmarks Cykle Union, DGI, Grejsdalsløbet, Hærvejsløbet, Fjorden Rundt, Tøserunden, Sjælland rundt på cykel, Sjælland på tværs, Fjordløbet Randers, Danmarks Højeste Motionscykelløb, Fyen Rundt, Medieløbet, Stjernetour de Grindsted, Tour de Vestfyn, Coast2coast Jylland, Bakkeløbet, Veggerby Sport & Kultur, Sjælsø Rundt, Geopark Bjerg Grand Prix, Aarhus-København.