Nu med hjelmpåbud

Nu med hjelmpåbud

9. maj 2022 Slået fra Af Løbsledelsen

Tour de Vestfyn har udviklet sig løbende i de 30 år løbet er blevet kørt. År 2011 var det første år, hvor Motionscykelklubben Baghjulet gik ud med et decideret hjelmpåbud.

Tour de Vestfyn stormede fremad deltagermæssigt og toppede det år med 1.100 deltagere.

Tour de Vestfyn er Motionscykelklubben Baghjulets flagskib og køres pr. tradition den 2. weekend i august med udgangspunkt fra startpladsen i Middelfart.

Det er Baghjulets målsætning at give deltagerne en god cykeloplevelse, at slå et slag for motionscyklingen i lokalområdet, at bidrage til at fastholde og udbygge Fredericia/Middelfart som et godt cykelområde og at medvirke til sundhedsfremme for cykelelskere i alle aldre.

Tour de Vestfyn trækker deltagere fra store dele af Danmark med sine 5 forskellige ruter på hhv. 125, 75 og 50 pænt kuperede kilometer samt de 2 familieruter på 13 og 25 km. Ikke mindst familieruterne er yderst populære og appellerer især til mor/far/børn, bedsteforældre, virksomhedernes motionsklubber, nabolaget, vennekredsen og skoleklasserne.

Året 2011 var desuden året, hvor Baghjulet for 2. år i træk tilbød cykelkurset ”Lær at cykle 40 km” i samarbejde med Melfar Posten. Kurset udviklede sig til noget nær et tilløbsstykke og blev et fortræningsarrangement til Tour de Vestfyn. For dem, der for alvor bliver bidt af cykelmotion, har Baghjulet tilbud om medlemskab og et væld af cykeltilbud at kaste sig over.

2011 var således det første år, hvor Motionscykelklubben Baghjulet gik går ud med det ultimative hjelmpåbud på alle ruter – lange som korte.

Baghjulet førte derved deres sikkerheds- og hjelmpolitik helt ud til alle områder af aktiviteterne, da sikkerhed på cykel er et ufravigeligt fokusområde for Baghjulet. Påbuddet blev vel modtaget og i dag, mere end 10 år senere er det at bruge cykelhjelm for langt de fleste den største naturlighed.