Tour de Vestfyn 2023

Nye ruter og nye oplevelser den 12. august 2023

Kom og prøv Tour de Vestfyn?

Opdag den ultimative udfordring for cykelentusiaster i hjertet af smukke Vestfyn – Tour de Vestfyn! Tag din motionscykel og slå dig sammen med hundredvis af cykelentusiaster fra hele landet for en uforglemmelig oplevelse fyldt med spænding, kammeratskab og masser af motion.

Tour de Vestfyn, der har mere end 30 år på bagen, er det ultimative motionscykelløb, der tager dig på en rejse gennem nogle af Vestfyns mest betagende landskaber. Med ruter, der strækker sig over varieret terræn, får du muligheden for at udfordre dine egne grænser og opleve den smukke natur, der omgiver dig.

Uanset om du er en erfaren rytter eller en nybegynder, er der en rute for dig. 

Festlig start gennem gågaden

Starten af løbet vil finde sted fra Kulturøen, hvor rytterne vil blive sendt afsted med fest og jubel fra tilskuere og supportere. Her bliver de første deltagere ledt af byens gamle røde brandbil langs havnefronten og gennem gågaden og ud til start ved startportalen ved ITW på Gl. Banegårdsvej, hvor deltagerne sendes afsted. Se kortet nedenfor. Efterfølgende grupper ledes af en masterbil fra Skoda.

Der anvendes elektronisk chip.

Stjerneløb – kør én eller flere ruter

Som noget nyt, køres Tour de Vestfyn i år som en form for et stjerneløb, der giver deltagerne mulighed for selv at vælge hvilke ruter I vil køre, hvor mange I vil køre og dermed også hvor langt I vil cykle. Tidtagning ved start og mål er placeret med cirka 1,7 km afstand. Kører du 2, 3 eller flere ruter stoppes tiden mens du er i neutral zone mellem mål og start. Se kortet længere nede på siden.

På den måde kan du og dine cykelvenner selv planlægge hvordan I vil cykle. Vi sætter rammerne for en fleksibel cykelfest med plads til alle. Du vil møde flere cykelmotionister på de skiftende ruter og i neutral zone og opleve ekstra liv i Middelfart by og de samme gode naturoplevelser.

Gravel rute

Som noget nyt, tilbyder Tour de Vestfyn i år en unsupported gravel rute på 50 km gennem skøn fynsk natur med kig til Lillebælt mange steder.

Familierute

I kan naturligvis stadig deltage på den populære familierute på 25 km, med plads til mor, far, bedstemor, bedstefar, børn og alle andre cykelglade i alle aldre.

Ruter

Du kan se og downloade ruter på denne side.

Alle ruter er første endelige cirka en uge før løbet.

Tidtagningen starter, når du passerer startlinjen. På hver enkelt rute er der et kontrolpunkt som skal passeres. Her registres din tid og den rute du cykler på.

Alle ruter slutter ved målportalen, som er placeret på toppen af Kongebrobakken – der er lagt op til spurt mod mål.

Fra toppen af Kongebrobakken til Kulturøen er der neutral zone, indtil du starter en ny rute. Tiden stoppes så længe du befinder dig i neutral zonen. Når du kører ud på næste omgang starter tiden igen.

Fra kl. 10.30 er der fælles start hvert kvarter fra start portalen, ved minuttal 00 – 15 – 30 – 45 frem til kl. 14.00 hvor der er sidste udkørsel til ruterne. Det betyder at du i tidsrummet 9.30 til 14.00 helt selv bestemmer, hvornår du vil starte og hvornår du tager næste tur. Cykler I i en gruppe, der gerne vil cykle sammen, starter I blot når det passer ind.

Tilmelding

Tilmeldingen er åben – KLIK HER for TILMELDING!

Start, mål og neutral zone

Start portalen finder du på Gl. banegårdsvej ved ITW.

Målportalen står på toppen ved krydset Kongebrovejen/Slengerikvej ved mindestenen.

Området mellem start og mål er neutral zone hvor der ikke tages tid.

Når du ankommer, får du udleveret komplet startnummer med chip, der klæbes rundt om sadelpinden.

På pladsen får du:

  • Stor morgen komplet med GRATIS kaffe og rundstykker mm. fra kl. 09.00 til 11.30.
  • GRATIS grillpølse med brød og en øl/vand fra kl. 11.30 til 15.30
  • Stort cirkustelt med mange siddepladser.
  • Flotte lodtrækningspræmier fra vore sponsorer
  • For grupper, firmaer og organisationer
  • Hvis I melder jer til som en gruppe, uanset rute, så er hver 11. deltager gratis.
  • Skulle I have lyst til at profilere jer som gruppe, organisation, firma eller klub, så stiller vi et areal på pladsen gratis til rådighed til jer på ca. 3 gange 3 meter.

Til dig der vil cykle stærkt og langt

Påtænker du at cykle turen med 30+ km/t i gennemsnit? Så er der også udfordringer for dig.

Sammen med hver start (3 i alt) vil en motorcykel følge den forreste og hurtigste gruppe rundt på ruten.
Hvis du cykler ruterne med 30 km/t vil nedenstående passe på dig. Er du hurtigere vil du blot få mere tid i neutralzonen/depotet. Du har altså 3 chancer for at hænge på hovedfeltet.

Kl. 09:30 – (Kulturøen) masterkørsel gennem gågaden.
Kl. 09:40 start på 1. tur. Der cykles rute 1 Nord 41 km. forventet ankomst til mål kl. 11.04
Kl. 11:15 start på 2. tur. Rute 2 øst 31 km. Forventet ankomst til mål 12.19
Kl. 12:30 Start på 3. tur Rute 3 Syd 40 km. Forventet ankomst til mål 13.50

Holdkonkurrence

Kunne I tænke jer at stille op som et hold, så er der også mulighed for det.

Et hold består af min. 6 og max. 8 deltager m/k. Holdet bestemmer selv hvor mange ruter der køres.
Holdets samlede tid, bestemmes når 5. deltager på holdet passerer målstregen. Ranglisten laves ud fra flest kørte kilometer i alt, dernæst hurtigste tid. Hver deltagers tid registres ligeledes, samt tid for hver rute. Holdene vælger selv start tidspunktet, må gerne være sammen med øvrige starter.

Pris pr. hold

Kr. 800.- hvis holdet cykler 1 rute.
Kr. 1000.- hvis holdet cykler 2 ruter.
Kr. 1200.- hvis holdet cykler 3 ruter eller mere.

Start og mål

Start portalen er på Gl. banegårdsvej ved ITW. Målportalen står på toppen af Kongebrovej ved mindestenen. Området mellem start og mål er neutral zone hvor der ikke tages tid.

Sådan afvikles løbet

Kl. 08.30 til kl. 13.00 er der afhentning af startnumre

Ved fælles start cykles der med Masterbil foran, i gennem gågaden og om til start portalen.
Kl. 09.30 fælles start til dem der ønsker at cykle 3 ruter eller mere, inkl. de hurtige ryttere.
Kl. 09.45 fælles start til dem der ønsker at cykle 2 ruter.
Kl. 10.00 fælles start til dem der ønsker at cykle 1 rute.
Kl. 10.15 Fælles start til dem der gerne vil cykle Gravel ruten
Kl. 11.15 start på 2. tur. Rute 2 øst 31 km for de hurtige ryttere
Kl. 12.00 Fælles start på Familie/Gravel ruten
Kl. 12.30 Start på 3. tur Rute 3 Syd 40 km for de hurtige ryttere
Kl. 14.00 Sidste start gennem start portalen
Kl. 15.30 Målportalen lukker tider herefter tælles ikke med.

Nye ruter

Tour de Vestfyn har introduceret nogle spændende nye ruter for årets løb, der tilføjer friskhed og udfordringer til begivenheden. Her er nogle af de nye ruter, der kan forventes:

Rute Nord – 41 km

Denne rute fører rytterne langs Vestfyns betagende kystlinje ud mod Strib, ruten går under den nye Lillebæltsbro, som i sig selv er et imponerende bygningsværk. Deltagerne vil cykle gennem charmerende kystbyer, passere maleriske havne og nyde den friske havluft. Denne rute giver også mulighed for fantastiske udsigter over havet og det omkringliggende landskab. For de ryttere, der elsker udfordringer og bakkede terræner, vil denne rute være perfekt. Rytterne vil blive udfordret af stigninger og nedkørsler, der tester deres styrke og teknik.

Rute Øst – 31 km

Denne ruter går gennem Middelfarts industriområde mod øst, for derefter at dreje mod nordøst mod Vejlby og videre til sommerhusområdet ved Vejlbyfed. Herfra går turen igen sydover ad de små veje gennem Voldby og vest forbi Nørre Åby. Derfra drejer ruten igen mod vest til Kauslunde og tilbage mod Middelfart.

Rute Syd – 40 km

Ruten går de første 13 km mod sydøst ud til Nørre Åby. Efter en tur rundt i Nørre Åby forsætter ruten af de små skønne veje mod syd. Forbi landsbyen Mosegård, gennem Balslev, for derefter at skifte kurs mod vest ud mod vandet igen. Turen kommer igennem smukke Føns som ligger helt ud til vandet. Herfra går det videre med den flotteste udsigt mod vest over Lillebælt, helt frem til den lille hyggelige fiskerby Gamborg med den charmerende lille havn mod Gamborg fjord. Via Landsbyen Kauslunde går ruten igen mod Middelfart. Her kommer vi ind fra syd, gennem den hyggelige landsby Svenstrup. Herfra er der igen fantastisk udsigt over Lillebælt, når ruten på Østre Hougvej passerer forbi Middelfart Golfklub.

Fælles ruten

De sidste 4 km på alle ruterne er fælles.

Her venter der deltagerne en særlig teknisk udfordring, idet ruten går igennem den smukke Teglgårdspark, det tidligere sindsygehospital i Middelfart. Ad stier og veje gennem et ældre boligområde i det nordvestlige Middelfart, kommer deltagerne ud på Brovejen ved Fasanvej. Her vil hjemmeværnet guide deltagerne sikker ud på den sidste spændende del af turen. Den fantastiske afslutning foregår på Kongebrovejen, fra Kongebrogården og op til krydset Slengeriksvej/Kongebrovejen. En ca. 500 m. lang bakke der stiger op mod 7% mod målstregen. Gravel ruten vil også afslutte på bakken, dog kommer deltagerne til Kongebrogården fra vest via skoven.

Disse nye ruter tilføjer variation og spænding til Tour de Vestfyn og giver rytterne mulighed for at udforske forskellige aspekter af Vestfyns skønhed. Uanset hvilken rute deltagerne vælger, vil de blive belønnet med smukke omgivelser og en uforglemmelig cykeloplevelse.

Tilmelding, starttider og priser

Tilmeldingen er åben – KLIK HER for TILMELDING!

Kl. 9:30 – Start på 3 ruter eller flere. Pris 250 kr.

Kl. 9:45 – Start på 2 ruter. Pris 200 kr.

Kl. 10:00 – Start på 1 rute. Pris 150 kr.

Kl. 10:15 – Start på 50 km gravel rute. Pris 175 kr.

Kl. 12:00 – Start på Familie 25 km rute. Pris 100 kr.

Sidste mulighed for at køre ud på en rute er kl. 14:00.

Tidtagningen lukker kl. 15:30

Bemærk – Kunder i Middelfart sparekasse får 25 kr. i rabat på Tour de Vestfy

Forplejning

Der er depot i Havnegade, hvor der tilbydes sportsdrik, vand, frugt og chokolade.

I mål serveres en gratis pølse m/brød + øl eller vand til alle deltagere.

Parkering

Der er gratis parkering og plads til næsten 500 biler i og bag ved P-Huset i Havnegade.

Omklædning

Der er ikke mulighed for omklædning med bad.

Lodtrækningspræmier

Der er lodtrækningspræmier fra vores sponsorer. Husk at se på den opsatte informationstavle ved tilmeldingsbordet om du har vundet. Præmierne skal afhentes på dagen, de eftersendes ikke.

Førstehjælp

Der er et bemandet område med mulighed for førstehjælp i ulykkestilfælde.

Regler du skal overholde

  • Tristyr forbudt
  • Du skal bære cykelhjelm
  • Tour de Vestfyn er et motionscykelløb, derfor er færdselsloven gældende